Zwembad en multifunctioneel sportcomplex Ermelo

Gemeente Ermelo realiseert het nieuwe multifunctionele sportcomplex in Ermelo. Het complex is geschikt voor zwemwedstrijden, waterpolo, alsmede (inter)nationale zaalsportwedstrijden zoals rolstoelbasketbal.

Duurzaamheid

Het nieuwe complex krijgt geen gasaansluiting en een efficiënt gebouwcasco met hoge thermische prestaties en luchtdichtheid.

De verwarming en koeling wordt opgewekt met elektrisch aangedreven warmtepompen waarbij er vergaande oplossingen zijn voor uitwisseling van warmte en koude tussen verschillende functies en installaties. Als in de zomer de sporthal, kantoren en horeca worden gekoeld kan de onttrokken warmte worden hergebruikt voor de verwarming van het zwembad. Daarnaast kan voor de verwarming van het zwembad en het warme tapwater voor de douches de warmte worden teruggewonnen uit de afvalwaterstromen en de restwarmte van de afvoerluchtstroom nadat deze al maximaal is benut voor de toevoerluchtstroom. Samen met efficiënte ledverlichting en zonnepanelen op het dak van de sporthal zal het gebouw worden opgeleverd met een BENG 2 score van 0,0 W/m² (gebouwgebonden energieprestatie EPC = 0) en een BENG 3 score van 100% (gebruik van hernieuwbare energie).

Faciliteiten

Het complex krijgt drie zwemzalen: een 25 meter wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een recreatiezaal met peuterbad. Daarnaast komt er een whirlpool en sauna.

De sporthal wordt gerealiseerd conform de NOC*NSF norm en heeft een sportvloer van 44,2×32 meter en een vrije hoogte van 7 meter. Tevens kan de hal in drie delen worden opgedeeld voor het onderwijs. Grenzend aan de sporthal wordt er een turnhal gerealiseerd van 32×20 meter met een vrije hoogte van 11 meter voor trampolinewedstrijden.

Aanvullend is er een horecagelegenheid en zijn er kantoren voor de huisvesting van het sportbedrijf.

Opdrachtgever
Gemeente Ermelo
Architect
FaulknerBrowns Architects
Project Management
OLCO

Contact

Boersema Installatie Adviseurs BV
Hogeweg 229c3816 BS Amersfoort

+31 33 455 37 37post@bia.nl