Pillows Grand Boutique Hotel Maurits At The Parc

Het Pillows Grand Boutique Hotel Maurits At The Parc is gevestigd aan de Mauritskade in Amsterdam. Dit 5-sterrenhotel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1908 dat in het verleden is gebruikt als anatomisch laboratorium. De achterzijde van het gebouw is gelegen aan het Oosterpark.

Het pand heeft indrukwekkende gangen, trappenhuizen, versieringen en zichtbare balken. Deze zijn bij de renovatie behouden evenals veel andere stijlelementen van het gebouw. In het pand zijn o.a. 89 hotelkamers en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. De Vrolik-zaal, waar vroeger preparaten op sterk water ten toon gesteld werden, is een luxueus restaurant geworden.

Het totaal bvo is circa 9.000 m² (bestaand en nieuwbouw).

Boersema Installatie adviseurs is verantwoordelijk voor het gehele ontwerp van de gebouwgebonden technische installaties in een intensief ontwerptraject waarbij overleg met opdrachtgever en gebruikers centraal stond. Tijdens de uitvoering van het werk verzorgden wij de bewaking van de geleverde kwaliteit door controle van het tekenwerk en montage-inspecties.

Opdrachtgever: Amerborgh Architect Office Winhov Amsterdam Studio Linse Project Management C&R Hospitality Services
Pillows hotel Mauritskade
Logo Pillows Hotels

Contact

Boersema Installatie Adviseurs BV
Hogeweg 229c3816 BS Amersfoort

+31 33 455 37 37post@bia.nl