Museum van Speelklok tot Pierement

Technische renovatie, herinrichting en toevoegen extra functies in bestaande museumomgeving (Buurkerk te Utrecht). Tijdens de werkzaamheden is het museum open gebleven.

Het Museum en de depot/atelierruimte zijn in een drietal fases gerenoveerd. Het Museum van Speelklok tot Pierement wilde in het bestaande monumentale pand een zaal realiseren om groepen te ontvangen en exposities te houden. Het ontwerp is een transparante zaal van staal en glas. De luchtbehandelingsinstallatie is weggewerkt in een meubelachtige omkasting in het publieksgebied. Via de verhoogde vloer wordt de ventilatielucht aan de ruimte toegevoerd.

Gelijk met de realisatie van de nieuwe zaal is ook de entree van het museum verplaatst naar de andere zijde van het pand.

In de tweede fase zijn de museumzalen gerenoveerd. De luchtbehandelingskasten voor de museumzalen en de regelinstallaties zijn vervangen en de verlichting gemoderniseerd.

In de derde fase is de werkplaats, het depot en restauratieatelier gerenoveerd. De gehele werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn daar vervangen.

Contact

Boersema Installatie Adviseurs BV
Hogeweg 229c3816 BS Amersfoort

+31 33 455 37 37post@bia.nl