Kunsthal Almere

Op de begane grond van het gebouw De Kunstlinie, gelegen aan het Weerwater in Almere is een kunsthal met museaal binnenklimaat gerealiseerd. Het totale vloeroppervlak bedraagt circa 3.100 m² bvo. Binnen het project zijn twee hoofdgebieden ontwikkeld:

De centrale Entreefoyer is zo heringericht dat de ruimte zeer divers geprogrammeerd kan worden. Hiervoor zijn (flexibele) technische voorzieningen in het plafond (Data, CAI en verlichting) aangebracht.
Naast de Entreefoyer is een Architectuurstudio en Workshopruimte ontwikkeld voor presentaties, werk- of educatieplekken.

De Kunsthal is gerealiseerd in het zuidoostelijke deel van het gebouw. Om gebruik te maken van de volledige potentie van de ruimtes, is de verkeersruimte toegevoegd aan de tentoonstellingsruimtes. De ruimtes worden gebruikt voor tentoonstellingen van hedendaagse kunst.
Voor de klimaatbeheersing zijn klimaatplafonds toegepast in combinatie met twee luchtbehandelingskasten voor bevochtiging en ontvochtiging.
Om grote temperatuurschommelingen bij de glazen zuidgevel op te vangen is een Low Speed koeler ingepast.
In de in totaal zeven kunsthallen zijn diverse technische voorzieningen in de plafondstroken aangebracht om een flexibele en/of wisselende programmering mogelijk te maken.

Opdrachtgever:
Gemeente Almere

Architect
KRAFT architecten

Contact

Boersema Installatie Adviseurs BV
Hogeweg 229c3816 BS Amersfoort

+31 33 455 37 37post@bia.nl