Kite

Het betreft een realisatie van een productiefaciliteit van 25.000 m2 in een bestaand warehouse in Hoofddorp nabij Schiphol. 

Kite houdt zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve behandelingen van kanker. Het bedrijf richt zich op het produceren van celtherapieën waarbij afweercellen van de patiënt bewerkt worden met als doel de specifieke herkenning en het daaropvolgend aanvallen van de kankercellen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle patiënten van Europa in deze faciliteit worden behandeld. In het gebouw zijn onder andere clean rooms, support area’s, laboratoria, een warehouse, kantoren en bijhorende techniekruimten gerealiseerd.

In twee jaar tijd is in een bouwteam met Kropman Contamination Control het project gedefinieerd, geëngineerd en gerealiseerd. Tijdens de realisatie zijn al diverse afgeronde bouwdelen in gebruik genomen waardoor er sprake was van meerdere transitieperiodes wat het project extra complex maakte. Ons bureau was medeverantwoordelijk voor de principe keuzes, beoordeling van het complete ontwerp en heeft het beveiligingsplan opgesteld voor het gehele gebouw. Tijdens de realisatie hebben wij onder andere toezicht gehouden op de aanleg en functionele testen gewitnesst.

Na de ontwikkeling heeft ons bureau nog diverse advieswerkzaamheden uitgevoerd voor aanvullende projecten/uitbreidingen in het gebouw. Waaronder de realisatie van een parkeergarage, trainingsfaciliteit en studies naar elektrische energiebehoeftes in de toekomst.  

Opdrachtgever Kite Pharma EU B.V.

Architect Kuiper Compagnons

Project Management Cushman & Wakefield

Contact

Boersema Installatie Adviseurs BV
Hogeweg 229c3816 BS Amersfoort

+31 33 455 37 37post@bia.nl