Hogeschool Utrecht te Amersfoort

Het schoolgebouw van de Hogeschool Utrecht te Amersfoort is een gebouw dat flexibel is om de komende ontwikkelingen op het onderwijsgebied zonder problemen te kunnen opvangen. Alle verdiepingen zijn door middel van een ruim trappenhuis met vides aan elkaar verbonden. Ook is er op de begane grond ruimte voor kleine publieke functies. Het omvat een ondergrondse parkeerlaag met daarboven zes bouwlagen onderwijsgebouw. Het gebouw is gevestigd aan de Amsterdamseweg te Amersfoort.

Door het schoolgebouw te voorzien van een sprinklerinstallatie kon het grote langwerpige pand een open karakter krijgen; alleen ter plaatse van de stijgpunten (rondom trappen en liftschachten) zijn brandwerende deuren en wanden geplaatst. De gebruiksruimte kan flexibel ingedeeld kan worden; het scholencomplex kan ook als kantoorvoorziening worden ingedeeld.

Verdere kenmerken van het plan voor de Hogeschool Utrecht te Amersfoort zijn veel (zonwerend) glas en diverse atria. Voor de energiezuinige klimaatbeheersing is een bodemopslagsysteem ingezet. De binnenverlichting is voorzien van een speciaal voor dit project ontwikkeld verlichtingsarmatuur, afgestemd op de kenmerkende stramienmaten, waarmee een energiezuinig verlichtingsplan is gerealiseerd.

Het schoolgebouw heeft een totaal bruto oppervlak van circa 18.000 m².