Het Boekhuis te Amersfoort

Een transformatie van bibliotheek naar appartementencomplex Het Boekhuis. Het getransformeerde gebouw telt 23 levensloopbestendige koopappartementen, een gemeenschappelijke kelder met werkruimtes, een ontmoetingsplek en een gedeelde torenkamer die ook als logeerkamer gebruikt kan worden, de spreekwoordelijke kroon op het werk. Ieder appartement is anders, variërend van 85 tot 200 vierkante meter.

Het gebouw uit de jaren 70 onderging een metamorfose. Ook de daken en de gevels gingen eraf, alleen het casco bleef overeind staan. In de nieuwe  gevels is veel glas, hout en baksteen verwerkt, waardoor het gebouw, mede door het witte pleisterwerk, een ‘lichte’ uitstraling heeft gekregen. Als knipoog naar de naam van het complex (Het Boekhuis) zijn in de balustrade op de derde verdieping letters geponst.